Tuoreita ruokaelämyksiä kokouksiin ja tapahtumiin

17.6.2013

Merta lähemmäs kalaan -seminaari tuo Claus Meyerin Kuopioon

Tämän päivän asiakas odottaa tapahtumilta ja ruualta elämyksiä, paikallista omaleimaisuutta sekä ympäristön ja yhteiskunnan kannalta kestävää toteutusta. Merta lähemmäs kalaan -seminaari 21.10.2013 auttaa yrityksiä ymmärtämään, kuinka tuoreet ja laadukkaat ruoka- ja matkailuelämykset rakentuvat ja kuinka kestävä kehitys voi olla kilpailuvaltti.

Tilaisuus tuo Kööpenhaminasta Kuopioon kuuluisan gastronomisen yrittäjän ja TV-kokki Claus Meyerin, joka tunnetaan “pohjoismainen keittiö” -liikkeen isänä. Hän myös omistaa Noma -ravintolan yhdessä Rene Redzepin kanssa. Paikallinen ruoka, luonnonvarojen kestävä käyttö sekä sosiaalinen oikeudenmukaisuus ovat Meyerille tärkeitä asioita.

Muut puheenvuorot valottavat, kuinka kestävän kehityksen trendit vaikuttavat käytännössä matkailu- ja ravintola-alalla. Lopuksi pohditaan, mikä tekee Pohjois-Savosta tai yrityksestä sellaisen, että se vetää ihmisiä puoleensa kauempaakin.

Päivän aikana saadaan myös videomaistiaisia New Nordic Cuisine -mestarikurssista, jonka Meyer vetää pohjoissavolaisille keittiömestareille ravintola OS:in tiloissa.

Seminaari on osa Mestari2013 -tapahtumaa, ja sen toteuttavat yhteistyössä Savon koulutuskuntayhtymän Tuore-hanke sekä Savonia ammattikorkeakoulun GreenSavo-hanke. Hankkeiden ESR-rahoituksesta vastaavat Pohjois-Savon ELY-keskus ja Pohjois-Savon liitto.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Mestari2013-sivuilta.