Tuoreita ruokaelämyksiä kokouksiin ja tapahtumiin

5.9.2013

Opintomatka 26.-27.8.2013

Tuore- hankkeen koulutuspaketteihin kuului syventävänä osuutena kaksipäiväinen kotimainen opintomatka, jonka tavoitteena oli perehtyä ja mallintaa kokous- ja tapahtumapalveluiden hyviä käytänteitä.

Opintomatkakohteiksi valikoituivat zum Beispiel Porvoossa ja Hirvihaaran kartano Mäntsälässä. Muita tutustumiskohteita matkan varrella olivat Tertin kartano Mikkelissä sekä lähiruokatori Heila Heinolassa. Mukana oli 10 henkilöä yhteensä yhdeksästä yrityksestä. 

Reissun alussa ryhmä sai yllätyksekseen haastattaa Jyrki Sukulaa, joka oli ollut Pohjois-Savossa kuvaamassa tv-sarjaa Kuppilat kuntoon. Sukula muistutti yrittäjiä mm. siitä, että yrittäjän täytyy pitää selkeänä mielessä koko ajan, millä tavoin yritys erottuu markkinoinnissaan muista tarjolla olevista yrityksistä ja palveluista. Mitkä ovat yrityksen vahvuuksia ja kuinka vastataan asiakkaiden odotuksiin?

Tertin kartanossa puutarhan monipuoliset antimet on onnistuneesti tuotteistettu. Vai miltä kuulostaakaan sadevedestä tehty ruusunterälehtisaippua taikka kartanon oma ruusuvoide?
Oman tien rohkea kulkeminen ja rakkaudella alusta loppuun saakka itse tehty ruoka toimivat zum Beispielin karismaattisen Georg Simojoen ohjenuorana. Ympäristövaikutukset huomioiva, joutsenmerkitty korkeatasoinen kokoushotelli on valittu Itä-Uudenmaan vuoden yritykseksi v. 2002.
 
Tiukasta aikataulusta huolimatta ennätimme tutustua myös Porvoon ainutlaatuiseen vanhaan kaupunkiin. Pikkuputiikeista mukaan tarttui ainakin persoonallisia matkamuistoja ja Brunbergin suklaata.  
Hirvihaaran kartanohotellissa olimme paikalla parhaaseen satoaikaan ja saimme tutustua kartanon hyötypuutarhaan Suvi Lehtosen opastuksella.
Kaikissa kohteissa käytettiin lähi- ja luomuruokaa ja tuotteita saatiin myös maistella. Tämä herätti varmasti pohtimaan lähiruoan käyttöä omassa työpaikassa enemmän!