Kokoustarjoiluiden
vastuullisuuden edistämiseen tähdännyt Savon koulutuskuntayhtymän TUORE – hanke
on loppusuoralla. Kahden
vuoden aikana kokous- ja tapahtumapalveluyritysten johto sekä keittiömestarit osallistuivat koulutuksiin,
yrityskohtaisiin ohjauksiin, neuvontaan ja opintomatkoihin. Tavoitteena oli, että Pohjois-Savon kokous-
ja tapahtumapalveluasiakikaille tarjotaan lähellä tuotettuja palveluja ja tuotteita
hyödyntäen paikallisuuden tuomaa elämyksellisyyttä.
Tuloksena yrityksiin on syntynyt mm. tuoreita ruokalistoja, kokouspaketteja,
kahvi- ja yrttijuomavaihtoehtoja, marja- ja yrttipohjaisia smootheja sekä
eväsvaihtoehtoja. Hyvistä lopputuloksista kokoamme makupaloja Materiaalit -sivulle kesäkuun aikana.
Tuoreita
ruokaelämyksiä kokouksiin ja tapahtumiin -Tuore – hankkeeseen 2012–14
osallistui 15 pohjoissavolaista yritystä: Kahvila-ravintola Iltalypsy, Hotelli
IsoValkeinen, Ravintola Kaks Ruusua, Kahvila-ravintola Kanresta (Kuopion
Musiikkikeskus), Ravintola Kummisetä, Kylpylähotelli Kunnonpaikka,
Ravintola-juhlapalvelu Loimutar, Ravintola OS, Kylpylähotelli Rauhalahti,
Kahvila Ravintola Salacavala, Best Western Hotelli Savonia, Vanhamäen
hyvinvointikeskus ja Ravintola-Baari Vintti, ravintola OS sekä ravintola Musta
Lammas.
Yrityksissä on ymmärretty, että ruualla on merkittäviä ympäristövaikutuksia. Kokoustarjoiluilla voidaan vaikuttaa sekä ympäristön että kokousasiakkaan viihtyvyyteen että hyvinvointiin. Hankkeen jälkeen yrityksillä on valmiudet tarjota asiakkaille esimerkiksi tuontihedelmien, -limonadien, Dallas-pullan tai vakuumisämpylän tilalle tuoreempia ja herkullisempia, maakunnan aidoista ja sesonginmukaisista lähi – ja luomuraaka-aineista innovoituja kokoustarjottavia ja juomia. Villiyrttejä, kasviksia ja marjoja on käytetty rohkeasti ja monipuolisesti.
Hankkeen
päätöstilaisuudessa 28.5.2014 Kuopiossa TUORE – hankkeessa mukana olevien
yritysten keittiömestarit haastoivat Suomen muut keittiömestariyhdistysten
jäsenet Villiyrttiviikon toteutukseen. Rauhalahden Jätkänkämpälle rakennetulla
villiyrttipolulla Best western – hotellin keittiömestari Timo Kuhmonen totesi:
” Hotelli Savoniassa olemme kehittäneet lähi- ja luomutuotteisiin pohjautuvaa
kokouspakettia., jota tarjotaan asiakkaille vaihtoehtona tavanomaisempien
kokoustarjottavien rinnalla. Kahvitarjoiluun innovoimme Mesiangervotortun,
josta on tullut nopeasti yksi suosituimpia uutuuksiamme”.