Tuoreita ruokaelämyksiä kokouksiin ja tapahtumiin

6.6.2014

TUORE -hanke päättyi VilliyrttipolulleKokoustarjoiluiden vastuullisuuden edistämiseen tähdännyt Savon koulutuskuntayhtymän TUORE – hanke on loppusuoralla. Kahden vuoden aikana kokous- ja tapahtumapalveluyritysten johto sekä keittiömestarit osallistuivat koulutuksiin, yrityskohtaisiin ohjauksiin, neuvontaan ja opintomatkoihin.  Tavoitteena oli, että Pohjois-Savon kokous- ja tapahtumapalveluasiakikaille tarjotaan lähellä tuotettuja palveluja ja tuotteita hyödyntäen paikallisuuden tuomaa elämyksellisyyttä.

Tuloksena yrityksiin on syntynyt mm. tuoreita ruokalistoja, kokouspaketteja, kahvi- ja yrttijuomavaihtoehtoja, marja- ja yrttipohjaisia smootheja sekä eväsvaihtoehtoja. Hyvistä lopputuloksista kokoamme makupaloja Materiaalit -sivulle kesäkuun aikana.

Tuoreita ruokaelämyksiä kokouksiin ja tapahtumiin -Tuore – hankkeeseen 2012–14 osallistui 15 pohjoissavolaista yritystä: Kahvila-ravintola Iltalypsy, Hotelli IsoValkeinen, Ravintola Kaks Ruusua, Kahvila-ravintola Kanresta (Kuopion Musiikkikeskus), Ravintola Kummisetä, Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Ravintola-juhlapalvelu Loimutar, Ravintola OS, Kylpylähotelli Rauhalahti, Kahvila Ravintola Salacavala, Best Western Hotelli Savonia, Vanhamäen hyvinvointikeskus ja Ravintola-Baari Vintti, ravintola OS sekä ravintola Musta Lammas.

Yrityksissä on ymmärretty, että ruualla on merkittäviä ympäristövaikutuksia. Kokoustarjoiluilla voidaan vaikuttaa sekä ympäristön että kokousasiakkaan viihtyvyyteen että hyvinvointiin. Hankkeen jälkeen yrityksillä on valmiudet tarjota asiakkaille esimerkiksi tuontihedelmien, -limonadien, Dallas-pullan tai vakuumisämpylän tilalle tuoreempia ja herkullisempia, maakunnan aidoista ja sesonginmukaisista lähi – ja luomuraaka-aineista innovoituja kokoustarjottavia ja juomia. Villiyrttejä, kasviksia ja marjoja on käytetty rohkeasti ja monipuolisesti.

Hankkeen päätöstilaisuudessa 28.5.2014 Kuopiossa TUORE – hankkeessa mukana olevien yritysten keittiömestarit haastoivat Suomen muut keittiömestariyhdistysten jäsenet Villiyrttiviikon toteutukseen. Rauhalahden Jätkänkämpälle rakennetulla villiyrttipolulla Best western – hotellin keittiömestari Timo Kuhmonen totesi: ” Hotelli Savoniassa olemme kehittäneet lähi- ja luomutuotteisiin pohjautuvaa kokouspakettia., jota tarjotaan asiakkaille vaihtoehtona tavanomaisempien kokoustarjottavien rinnalla. Kahvitarjoiluun innovoimme Mesiangervotortun, josta on tullut nopeasti yksi suosituimpia uutuuksiamme”.